Aktuelt

Financial-Park_photo-Jan-Inge-Haga.jpg

Forum Wood Building Nordic 2020 blir digital for første gang

Midt i oktober inviterer Trondheim kommune, NTNU, SINTEF og TreFokus for tredje gang til den nordiske konferansen Forum Wood Building Nordic 2020.

Finansparken3.jpg

Vinner av Årets Trebyggeri 2019

Vinneren av prisen Årets Trebyggeri 2019 er næringsbygget Finansparken, som er det nye hovedkvarteret til SR Bank i Stavanger.

Mikrohus1

Trehus på hjul bygget i Oslo

Går du i tanker om å bo i et lite flyttbart hus? Gjerne med god ståhøyde og akkurat med plass? Norske Mikrohus AS bygger i dag hus på hjul i tre på Økern i Oslo. Dette slår såpass an at en ser for seg å bygge ett hus i uka.

Ark stud NTNU bygger med tre okt 19 c

Arkitektstudentene på NTNU bygger med tre

Framtidens arkitekter bygger i tre. Arkitektutdanningen på NTNU er opptatt av å lære studentene om praktisk bruk av materialer. Bygging i 1:1 med tre er noe av det første som møter de nye arkitektstudentene. De siste ukene har de drevet byggevirksomhet og nå sluttføres arbeidet.

Bilde veiledere til WEB

Nye brannveiledere og -sjekklister

Det er nå publisert to sjekklister med informasjon om hvilke krav som stilles til trefasader på større bygg (også i engelsk utgave) og innvendige paneler og spiler i heltre.

F:\3_Trenettverket\TreFokus\Bilde lansering 07.12.2017, kilde Byggeindustrien.jpg

Bygg21 - Trefokus, Lansering av Treveileder

Nytt digitalt verktøy tetter kunnskapshull om bygging i tre.

F:\IKT og WEB\TreFokus\Ark stud 1-1_3.jpg

Arkitektstudentene bygger i 1:1

Arkitektstudentene på NTNU bygger med tre.

C:\Users\hamundsen\Downloads\BRD2017.jpg

Trebaserte industrielle løsninger på Bygg Reis deg

Torsdag 19. oktober arrangeres TREdagen på Bygg Reis Deg.

Moholt.jpg

Wood Building Nordic arrangeres i Trondheim for andre gang

27.-29. september inviterer Trondheim kommune, NTNU, SINTEF og Trefokus til Forum Wood Building Nordic, en nordisk konferanse om morgendagens klimavennlige byer i Trondheim. Wood-based Zero Cities er navnet på årets konferanse, som avholdes onsdag 27. til fredag 29. september.

Moholt kveld - foto Ivan Brodey.jpg

Moholt 50|50 vinner av Årets trebyggeri 2016

Vinneren av prisen Årets trebyggeri 2016 er «Moholt 50 | 50». Prisen ble delt ut på Byggedagene 29. mars. Prosjektet har utfordret alle de involverte aktørene til å bidra med utvikling og nytenking. Prosjektet består av 5 «boligtårn» og en barnehage som sammen danner en ny, liten bydel. Byggene er basert på et industrialisert byggesystem i massivtre som gir mange spennende perspektiver for urbant trebyggeri i framtiden.

Invite.png

Årets Trebyggeri 2016 – Her er de nominerte!

Treteknisk og TreFokus vil i samarbeid med Byggeindustrien dele ut prisen Årets Trebyggeri 2016 på Byggegallaen den 29. mars. Juryen har nå gått gjennom et stort antall prosjekter som er ferdigstilt i 2016, og har plukket ut tre kandidater til prisen.

20160625_knutwe_0075_hurdaløkolandsby.jpg

Regjeringens ekspertutvalg anbefaler økt bruk av tre

Regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft mener at Norge bør øke bruken av tre i bygg. – Mitt ønske er at anskaffelsesregelverket blir klarere slik at tolkningsmulighetene blir redusert til fordel for miljøet, sier arkitekt Ole Wiig i Narud Stokke Wiig.

Ullerud Helsebygg_Ill_Jostein Rønsen Arkitekter.png

- Et gjennombrudd for bruk av massivtre

Ulsrud Helsebygg i Drøbak blir det største sykehjemmet som skal bygges i massivtre i Norge. Bygget er blant prosjektene som presenteres på Den nasjonale konferansen for trearkitektur 16. november i år.

Foto_August Schmidt_NTNU.JPG

Arkitektstudentene på NTNU bygger med tre

Framtidens arkitekter bygger med tre. Arkitektutdanningen på NTNU er opptatt av å lære studentene om praktisk bruk av materialer, dette gjelder også bruk av tre. Bygging i 1:1 med tre er noe av det første som møter de nye arkitektstudentene. De siste ukene har de drevet byggevirksomhet og nå sluttføres arbeidet.

FP_forprosjekt_park_ENDELIG_vannmerke_1170_650_s.jpg

Den 4. nasjonale konferansen for trearkitektur

Den 4. nasjonale konferansen for trearkitektur går av stabelen 16.november. Konferansen har etablert seg som det nasjonale møtestedet for alle som er opptatt av dagens og morgendagens fremragende norske trearkitektur. Nytt i år er at Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) har blitt medarrangør. I år setter arrangørene fokus på store utbygginger og boligblokker i tre, og presenterer fremragende eksempler fra inn- og utland.

Foto_Holz 100.jpg

Seminar om industrialisert trehusbyggeri 26. april

Innovasjon Norge, Treteknisk og TreFokus arrangerer seminar på Gardermoen den 26/4. Her kan du blant annet høre mer om aktuelle metoder, modulbygg i 6 etasjer og Mjøstårnet – 17 etasjers boligbygg ved Mjøsa.

Vinnerne.jpg

Treet vinner Årets Trebyggeri 2015

Vinneren av prisen Årets trebyggeri 2015 er «Treet» - verdens høyeste trehus. Prisen ble delt ut på Byggedagene 8. mars. Prosjektet har utfordret alle de involverte aktørene til å bidra med utvikling og nytenking. Bygget har et avansert industrialisert byggesystem som gir mange spennende perspektiver for urbant trebyggeri i framtiden.

ÅT.png

Årets Trebyggeri 2015 – TRE flotte byggeprosjekter er nominert

Treteknisk og TreFokus i samarbeid med Byggeindustrien deler ut prisen Årets Trebyggeri 2015 under Byggedagene på Byggegallaen den 8. mars.

Juryen har gått gjennom et stort antall prosjekter som er ferdigstilt i 2015 og har plukket ut tre kandidater til prisen. De tre nominerte er

  • Åsveien Skole i Trondheim
  • Treet i Bergen
  • Ås Gård - Senter for husdyrforsøk på Ås
Almenningstråkket.jpg

Årets Trebyggeri 2015

Det er stor interesse for bruk av tre i store bygg og anlegg. De siste årene har det vært realisert en rekke større byggeprosjekter med utstrakt bruk av tre. Dette skyldes blant annet økende kompetanse i bruk av tre, en ny grad av bevissthet rundt miljø, og utvikling av nye konsepter og løsninger. For å markere treets stadig tydeligere posisjon vil Treteknisk og Trefokus, med godt bidrag fra Byggeindustrien, dele ut prisen «Årets trebyggeri 2015» under Byggedagene 8.-9.mars.

Artikkel miljø.jpg

Kan vi redde miljøet ved å bruke tre?

Miljø har blitt et viktig tema, i første rekke knyttet til klima og CO2-utslipp. Menneskeskapte klimaendringer har kommet høyere opp på den politiske agendaen fordi vi er bekymret for virkningene dette vil ha. Regjeringens hovedmål er at Norge skal bli karbonnøytralt innen 2030. Dette vil gi store utfordringer for alle sektorer i samfunnet. Bruk av tre som byggemateriale kan gi et viktig bidrag til å nå dette målet.